Ga verder naar de inhoud

BBS - Sarah Van de Velde

Sarah Van de Velde

senior project architect Bureau Bas Smets

Sarah Van de Velde is sinds 2018 projectleider bij BBS en staat in voor het ontwerp en de opvolging van de uitvoering van hoofdzakelijk projecten in Vlaanderen: Loodswezensite in Antwerpen, de centrumpleinen van Genk, een monument in Aalst, een kunstinstallatie in het Wiels en nieuwe wijken met grote parkzones zoals Flora in Aalst of Nieuw Zuid in Antwerpen.

Klimaatrobuust stadslandschap - van visie naar uitvoering

Door dieper in te gaan op 3 cases - Nôtre-Dam in Parijs, Loodswezensite in Antwerpen en Centrumpleinen in Genk - verduidelijkte Sarah ons hoe BBS visie over onder meer de logica van een plek, het Urban Tree Network en klimaatmodulering omzet naar ontwerpen en uitvoering.

Meer informatie over de Loodswezensite in Antwerpen en de Centrumpleinen in Genk kan je via onderstaande links vinden:

Bureau Bas Smets

De projecten van BBS variëren sterk in schaal: van gebiedsvisies tot infrastructurele landschappen, van grote parken tot private tuinen, van stadscentra tot filmsets.

Enkele van hun meest opmerkelijke projecten zijn het park Thurn en Taxis in Brussel, het stedelijke bos van het Trinity-project in Parijs en de herdenkingsplek voor de aanslagen van 22 maart 2016 in het Brusselse Zoniënwoud. In 2022 won BBS de internationale wedstrijd om de omgeving van de Parijse Notre-Dame na de verwoestende brand te herontwerpen. In Limburg werkte BBS onder meer aan een zorgcentrum in Lommel, het park van Sledderlo in Genk en het Sint-Martinusplein in Genk.

Op 30 april 2024 ontvangt Bas Smets de Ultima Algemene Culturele Verdienste. Volgens de jury is Smets "een landschapskunstenaar die de logica van de natuur volgt en rekening houdt met de destructieve gevolgen van klimaatverandering". “Hij pleit voor meer ruimte voor natuur en water in stedelijke contexten”, zeggen ze.