Ga verder naar de inhoud

BUUR - Rik Houthaeve

Vanuit zijn expertise met de aanpak van complexe ruimtelijke en omgevingsvraagstukken, benadert Rik Houthaeve groenblauwe aders en open ruimte corridors als hefbomen om de gebieden voor landbouw, natuur en bos te versterken.

Rik Houthave

business Development Manager - Divisie BUUR en gastdocent KU Leuven

Rik Houthaeve studeerde geografie en ruimtelijke planning  en promoveerde aan de Universiteit van Gent. Hij heeft een decennialange ervaring met de aanpak van complexe ruimtelijk en omgevingsvraagstukken. Hij is werkzaam bij Sweco Belgium en was de afgelopen 9 jaar gastdocent aan de KU Leuven (faculteit architectuur).

"Ruimte voor een toekomst. Hoe ruimtelijke planners de weg uitbreken naar een betere leefomgeving"

In zijn boek "Ruimte voor een toekomst: Hoe ruimtelijke planners de weg uitbreken naar een betere leefomgeving" werpt Rik Houthaeve een blik op de leefbare stad van de toekomst. Hij neemt ons mee naar de belangrijke ruimtelijke uitdagingen waar onze samenleving voor staat en schetst het belang van ruimtelijke planning en stedenbouw. In 'De Aftrap' richtte Rik zich specifiek op de openbare ruimte.

BUUR Part of Sweco

Sweco geeft vorm aan de duurzame gemeenschappen en steden van de toekomst. BUUR Part of Sweco is het toonaangevend multidisciplinair onderzoeks-, plannings- en ontwerpteam binnen Sweco Belgium. Samen vertalen we de gedeelde ambitie ‘Transforming Society Together’ naar concrete visies en projecten voor de ruimtelijke transitie.

BUUR en Urban.Habitat vormen samen BUUR Part of Sweco. Door de activiteiten van Sweco en BUUR te bundelen, versterken we onze expertise in strategische en ruimtelijke planning, stadsontwerp, mobiliteit, milieu en ecologie, en de realisatie van publieke ruimtes en landschappen. We staan garant voor een geïntegreerde visie en samenwerking tussen disciplines zoals stedenbouw, infrastructuur, energie, gebouwen en milieutechnologie.