Ga verder naar de inhoud

Spatie - Kristine Verachtert

Met een klare kijk op uitdagingen van Vlaamse gemeenten, zoals de bouwshift, ontwikkelt bureau Spatie ruimtelijke instrumenten die gemeenten helpen bij het voeren van een doeltreffend ruimtelijk beleid.

Kristine Verachtert

mede-oprichter Spatie, burg. ir. architect en gediplomeerde in de stedenbouw en ruimtelijke ordening

Kristine Verachtert heeft lange tijd binnen een stedelijke administratie van de stad Leuven gewerkt , maar ook als zelfstandige strategische planner bij het voormalige BUUR. Begin 2021 richtte ze samen met collega Muriel bureau Spatie op.

Is de bouwshift ruimtelijk haalbaar?

Kristine deelde tijdens De Aftrap haar inzichten over hoe de ruimtelijke behoefte voor wonen kan gerealiseerd worden binnen de bouwshift.

Via onderstaande link kan je de presentatie van Kristine herlezen:

Spatie

Spatie werd opgericht in 2021 door Muriel en Kristine, een dynamisch, kritisch en complementair duo met elk ca. 20 jaar ervaring in ruimtelijke planning en stedenbouw. Beiden hebben lange tijd als ambtenaar binnen een stedelijke administratie gewerkt, maar ook als zelfstandige strategische planners (bij het voormalige BUUR). Hierdoor hebben ze niet alleen een klare kijk op de uitdagingen waar Vlaamse gemeenten vandaag voor staan, maar slagen ze erin visievorming en uitvoerbaarheid vlot te combineren.

De focus binnen Spatie ligt dan ook op het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke ruimtelijke instrumenten, die een sturend ruimtelijk beleid mogelijk maken.